Året runt med SAS från Arlanda till Visby

Från 30 mars 2014 börjar SAS flyga året runt till Visby med 5 dagliga avgångar på vardagarna och totalt 60 avgångar per vecka. De senaste åren har SAS flugit sommartid men nu växlar man alltså upp!

Visby-Stockholm är en av de tio största linjerna i Sverige och andelen affärsresenärer och fritidsresenärer är ungefär lika stor på sträckan.

– Vi är mycket stolta och glada över att kunna presentera vår nyhet om flygningar till Gotland under hela året. Vi har många Eurobonuskunder på Gotland och har märkt en hög efterfrågan från gotlänningar att resa till Arlanda och vidare ut i världen. Vi hoppas också att både närlingsliv och myndigheter på Gotland och fastlandet väljer oss och utnyttjar våra täta avgångar. Vi ser att det finns ett intresse att resa till Gotland året runt och tror därför att vårt initiativ kommer stötta både gotländskt affärsliv och turism, säger Anders Wahlström, ansvarig för SAS företagsförsäljning i Sverige.

För Gotland blir SAS etablering en viktig infrastruktursatsning som främjar Gotlands konkurerrenskraft och gör Stockholm, Sverige, Europa och övriga världen mycket mer tillgängligt för gotlänningarna.

– Tid blir en allt viktigare konkurrensfaktor och genom satsningen tillförs ytterligare kapacitet till flyget, inte bara sommartid utan året runt. Därmed är det vår förhoppning att det ekonomiska och sociala utbytet mellan Gotland och övriga Europa kan öka, säger Gunnar Jonasson, flygplatschef Visby Airport.

Flygningarna börjar 30 mars och kommer flygas med en ny ATR 72-600 med plats för 70 passagerare och samma serviceutbud som på SAS övriga inrikeslinjer. Flygningarna genomförs av SAS samarbetspartner Jet Time i SAS färger.

Antal avgångar Visby-Stockholm

Måndag-fredag: 5 avgångar tur och retur per dag
Lördagar: 1 avgång tur och retur
Söndagar: 3 avgångar tur och retur

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *